Så länge räcker Africa Oils kassa

Publicerad 2015-02-25 13:00

Aktie Trots att Africa Oil nyligen tagit in 125 miljoner dollar i kapital räcker kassan bara fram till årsskiftet. Den bedömningen gör Goldman Sachs.

Africa Oils nyligen genomförda riktade emissionen om 125 miljoner dollar bedöms tillsammans med befintlig kassa räcka till slutet av 2015. Därefter ser dock Goldman Sachs ytterligare finansieringsbehov i oljeprospekteringsbolaget, antingen i form av en försäljning av tillgångar eller hela bolaget och/eller ytterligare aktiefinansiering.

Det framgår av den analys där rekommendationen sänks till neutral från tidigare köp och placeringen på den särskilda köplistan, conviction buy, alltså tas bort.

”Givet detta finansieringsbehov från och med slutet av 2015 tillämpar vi fortsatt en rabatt på 20 procent på vår NAV-värdering”, skriver investmentbanken som nu ser bättre investeringsalternativ inom den jämförbara oljsektorn då uppdateringen av analyshusets värderingsmodell av Lundin-bolaget ägt rum efter en kenyansk torrborrning och den riktade emissionen.

Vid 10.50-tiden på onsdagen hade Africa Oil-aktien tappat närmare 2 procent till 16:29 kronor.

Goldman Sachs nya, sänkta, riktkurs är 18:50 kronor från tidigare 24:90.