Spelbolagen som är fortsatt köpvärda

Publicerad 2015-02-16 09:16

Aktietips Under veckan som gick kom sex av Börsveckans portföljbolag med rapporter. I samtliga fall solida siffror, tycker tidningen, som nu köper ännu mer cykliskt.

Betssons vinst var lägre än väntat trots intäktsrekord, Orsaken var bland annat högre kostnader för marknadsföring och ett svagt resultat inom sportbok (sportspel). Men utsikterna för 2015 är ljusa, skriver Börsveckan och behåller sitt köpråd.

Unibets kurs har gått från 314 kronor år 2014 då Börsveckan senast skrev om bolaget till 464 kronor nu. Då stod en avknoppning av Kambi för dörren och den organiska tillväxten var stigande. Förvärv står dock inte högt på agendan och bolagets bokslut blev också sämre än väntat. Men med en fin direktavkastning är aktien fortfarande attraktiv och då marknaden ännu går åt rätt håll står köprådet kvar.

En seg spelmarknad under fjärde kvartalet tycks inte ha påverkat Net Entertainment, som slog förväntningarna med sin rapport och lyckades nå en tillväxt för helåret på 35 procent. För fjärde kvartalet blev rörelsemarginalen hela 33,3 procent. Efter en fenomenal uppvärdering senaste åren har potentialen minskat, men köprådet kvarstår.

Rejlers bokslut visar att vd Peter Rejlers åtgärder börjar bita och lönsamheten stiger kraftigt. Aktien värderas till oförtjänt hög rabatt jämfört med Sweco och ÅF och Börsveckans köpråd upprepas.

B&B Tools jobbar hårt med att få upp lönsamheten men bolaget får ingen draghjälp av marknaden. Trots det ökar vinsten och värderingen är mycket låg – bra köpläge, tycker Börsveckan och behåller aktierna.

BE Group kom i förra veckan med en ny katastrofrapport. Verksamheten blöder och bolaget tvingas för andra gången på ett år att ta in mer pengar från ägarna. Efter kursraset kan aktien verka lockande men riskerna stårinte i proportion till vinstchanserna. Börsveckan avstår.

Peabs bokslut tog emot kyligt av marknaden och orderingången minskade med 7 procent, vilket dock inte är i linje med bolagets strategi där man vill öka andelen mindre och medelstora projekt. Sverige står för över 80 procent av intäkterna och utsikterna är ljusa här, vilket gör att tidningen ser god uppsida i aktien det kommande året.

Det gör ont att säga, men det är dags att släppa taget om Axis och acceptera budet, skriver Börsveckan om förra veckans bud från japanska Canon. Räknat på en viktad snittkurs på senaste 90 handelsdagarna är premien cirka 71 procent och budet lär gå igenom.

Cellavisions bokslut var bolagets bästa hittills och det finns flera faktorer som talar för en positiv utveckling. Med en hög andel av försäljningen i dollar och en ytterligare försvagad krona gynnas bolaget ytterligare. Den förväntade tillväxten i vinsten per aktie i år är 38 procent – mot den bakgrunden upprepas köprådet.

Foto: Shutterstock
Barometer
Pictet överviktar Europa och euronMinskar exponeringen mot defensiva sektorer
Foto: Erik Mårtensson/TT
Konjunktur
Analytiker: Maj blir kanske botten i stället för april"Andra kvartalet inte så blodigt som befarats"
Foto: Fredrik Sandberg/TT
Statistik
SCB: Konsumtionen sjönk nästan 10 procent i maj
Foto: istockphoto
Analyser
Här är torsdagens färska köprekar
Börsen
Försiktigt uppåt
Sektor
Betting: Kepler upprepar köp i sektorn
Foto: Lars Pehrsson/SvD/TT
Penningtvätt
Uppgifter: SEB överväger överklaga miljardboten
Rapport
Öresund: Substansvärdet minskade 20 procent
Foto: Shutterstock
Fonder
Fonder: Rekordutflöden från brittiska aktiefonder"Högsta summan hittills"
Asien
Asien: Fortsatt breda uppgångar
Foto: AP/TT
Wall Street
Plusstängning i New York
Köptips
Affärsvärlden: Aktien som fortfarande är köpvärd
Foto: Johan Nilsson/TT
Aktie
Husqvarna gör omvänd vinstvarningAktien stiger på börsen
Analys
Citi: Ericssons prognoser för 2020 höjs i betydande grad"Restriktioner i Europa har gradvis upphört"
Foto: istockphoto
Analyser
Här är onsdagens färska köprekar
Placeringar
Swedbank höjer aktievikten och överviktar Europa”Ett märkligt halvår på börsen har precis avslutats”
Foto: istockphoto
Rapport
Omvänd vinstvarning från Kindred
Aktie
Electrolux: Förlusten blir betydligt lägre än väntat
Rapport
RNB: Kraftig ökning av e-handeln
Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT
Aktie
Oscar Properties stämmer Stockholm stad
Placera
Kull: Allt färre privatsparare tror på sjunkande börs”Kraftig majoritet av börsoptimister”
Aktie
Storägare har gått ur PowercellAktien faller över 7 procent
Foto: Björn Larsson-Ask/SvD/TT
Bostad
Rekordmånga sålda bostadsrätter i juni
Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT
Pandemin
Danske: Produktionsdata visar att fallet är över
7/7
Trading Direkt om lärdomar från coronakrisen