Köptips från Börsveckan

Publicerad 2014-09-22 09:25

Aktietips Fastighetsbolaget och industrigrossisten stämplas med köp i senaste numret av tidningen Börsveckan.

Fastighetsbolaget Victoria Park är ett bra långsiktigt köp och dagens värdering tar inte höjd för den värdetillväxt Börsveckan ser på radarn. Rådet blir köp, särskilt för den som kan tänka sig att behålla aktien under lång tid, skriver Börsveckan i veckans nummer.

Även industrigrossisten B&B Tools får ett köpråd. Med en stabil balansräkning, en effektivare struktur och en stadigt förbättrad marknad, finns det goda möjligheter för B&B Tools att gå bra på börsen. Börsveckan pekar på att aktien sticker ut som lite väl billig jämfört med sektorkollegorna och bedömer att värderingsgapet kan komma att minska så länge ledningen fortsätter att förbättra verksamheten.

Fönstertillverkaren Inwido, som Ratos vill börsnotera, har mycket att bevisa, anser Börsveckan. Priset är inte särskilt attraktivt givet den svaga historiken och Börsveckan känner ingen brådska med att teckna.

Vidare tar Börsveckan upp handelsbolaget Beijer Electronics. I förra veckan meddelades en storsatsning på affärsområdet IDC och att vd fick gå. Det är ett intressant steg enligt tidningen, som dock vill se att IDC, med en mycket hög tillväxt och mer än fördubblad vinst första halvåret, utvecklas på samma sätt ett par kvartal innan rådet att avvakta byts ut för Beijer Electronics.

Callcenterbolaget Transcom har långt kvar till en riktig vändning, men Börsveckan vill ogärna ge upp. För att aktien ska bli bra måste ledningen få upp sina underpresterande enheter på banan. Givet de låga förväntningarna tycker vi man kan äga aktien i hopp om det, skriver Börsveckan.

För danska teleoperatören TDC sänks rekommendationen till neutral. Hade det inte varit för köpet av norska kabelbolaget Get hade det varit klart läge att ligga kvar i aktien då chansen är god att den åter tar fart när bolaget presterar hyggliga siffror, skriver Börsveckan.

Aktiechatt
Hernhag: Tre köpvärda aktier just nuOch fyra intressanta tillväxtaktier
Börsen
Börsen: Avslutning ovanför nollstrecket
Foto: istockphoto
Fonder
Klassisk hedgefond lägger nedVar tidigare Sveriges största hedgefond
Foto: Vidar Ruud/NTB/TT
Aktie
SAS: Starkast återhämtning i inrikestrafiken
Foto: istockphoto
Analyser
Här är fredagens analyser
Foto: Janerik Henriksson/TT
Analys
Kepler Cheuvreux sänker Holmen"Utsikterna för pappersverksamheten allt mer deprimerande"
Analys
RBC: Utebliven fartygsdrift äventyrar Wärtsiläs orderbokSänker till underperform
Aktie
Flera finanskändisar har gått in i Qliro
Placera
Nordea spår sidledes börs framöver"Begränsad uppsida på kort- och medellång sikt"
Foto: Johan Nilsson/TT
Aktie
SAS överens med obligationsägare
Insider
Leo Vegas medgrundare fortsätter att sälja aktier
USA-KINA
Trump bannlyser Tiktok
Aktier
Aktierna som Blecher ökat i
Fonder
Flera nya fonder bland proffsens favoriter
Placera
Utländska investerare dumpar japanska aktier
Val
Marknaderna som kan gynnas om Biden vinner
Krisen
Finansministern: Utvecklingen något bättre än befarat
Aktie
Norska småspararfavoriten har rasatNel ned över 20 procent sedan toppen i juli
Analys
SEB höjer finska däckjätten till köpSer "better times ahead"
Insider
Familjen Persson fortsätter att öka i H&M
Foto: istockphoto
Bostad
Hemnet: Rekordmånga borätter till salu
Aktier
Aktierna som flest fonder äger
Fonder
Här är månadens bästa fonderÄdelmetaller och småbolag i topp
Placera
Blackrock: Föredrar Europa framför USA
4/8
Trading Direkt: Olja och amerikanskt presidentval