Köptips från Börsveckan

Publicerad 2014-09-22 09:25

Aktietips Fastighetsbolaget och industrigrossisten stämplas med köp i senaste numret av tidningen Börsveckan.

Fastighetsbolaget Victoria Park är ett bra långsiktigt köp och dagens värdering tar inte höjd för den värdetillväxt Börsveckan ser på radarn. Rådet blir köp, särskilt för den som kan tänka sig att behålla aktien under lång tid, skriver Börsveckan i veckans nummer.

Även industrigrossisten B&B Tools får ett köpråd. Med en stabil balansräkning, en effektivare struktur och en stadigt förbättrad marknad, finns det goda möjligheter för B&B Tools att gå bra på börsen. Börsveckan pekar på att aktien sticker ut som lite väl billig jämfört med sektorkollegorna och bedömer att värderingsgapet kan komma att minska så länge ledningen fortsätter att förbättra verksamheten.

Fönstertillverkaren Inwido, som Ratos vill börsnotera, har mycket att bevisa, anser Börsveckan. Priset är inte särskilt attraktivt givet den svaga historiken och Börsveckan känner ingen brådska med att teckna.

Vidare tar Börsveckan upp handelsbolaget Beijer Electronics. I förra veckan meddelades en storsatsning på affärsområdet IDC och att vd fick gå. Det är ett intressant steg enligt tidningen, som dock vill se att IDC, med en mycket hög tillväxt och mer än fördubblad vinst första halvåret, utvecklas på samma sätt ett par kvartal innan rådet att avvakta byts ut för Beijer Electronics.

Callcenterbolaget Transcom har långt kvar till en riktig vändning, men Börsveckan vill ogärna ge upp. För att aktien ska bli bra måste ledningen få upp sina underpresterande enheter på banan. Givet de låga förväntningarna tycker vi man kan äga aktien i hopp om det, skriver Börsveckan.

För danska teleoperatören TDC sänks rekommendationen till neutral. Hade det inte varit för köpet av norska kabelbolaget Get hade det varit klart läge att ligga kvar i aktien då chansen är god att den åter tar fart när bolaget presterar hyggliga siffror, skriver Börsveckan.