Två aktier för höstbörsen

Publicerad 2014-09-03 15:19

Aktietips Börsbolagens vinster är stabila, men oron kring Ukraina och Ryssland sänker riskaptiten. Det konstaterar SEB:s aktiemäklare som tipsar om två aktier med potential.

– Vi tror att börsen rör sig i sidled under hösten. Även om vi fortfarande är positiva räknar vi inte med några våldsamma uppgångar, säger aktiemäklaren Caroline Tegge, i ett marknadsbrev.

SEB konstaterar att det därför gäller att vara selektiv i sina val av aktier. Banken lyfter fram två köpkandidater och en aktie att göra sig av med:

Nykomlingen Recipharm i läkemedelssektorn noterades så sent som i april. Nu är läge att gå in i aktien, enligt SEB. Bolaget gick till börsen för att kunna genomföra en offensiv förvärvstillväxt, med målsättningen att dubbla omsättningen på fem år. Köpet av italienska Corvette för 1,1 miljarder kr är en del av strategin, och ger tillgång till högintressanta marknader, enligt analysen.

Modebjässen H&M imponerar med en stark försäljningstrend. Det borde ge större avtryck på aktiekursen, enligt SEB, som noterar att H&M:s globala marknadsandelar växer. Vinsttillväxt på 16 procent i tredje kvartalet och 18 procent i fjärde kvartalet är bankens stalltips, trots att bolaget tar stora kostnader för satsningar som lanseringen av onlineförsäljningen i Kina.

Stora Enso får fortsatt säljrekommendation då aktiekursen sjunker och närmar sig bankens riktkurs.