”Köpläge efter kursras”

Publicerad 2014-08-11 08:23

Aktietips Tidningen Börsveckan ser stor uppsida i aktien som pressats rejält senaste tiden. Två modebolag pekas också ut som köpvärda i senaste numret.

Tidningen Börsveckan ser en stor uppsida i Lindab och är i det nya numret också positivt inställd till modebolagen H&M och MQ. Nobia får en köprekommendation och för den riskvillige kan DDM vara ett bra köp.

Mer försiktig är Börsveckan vad gäller Meda, där köprådet slopas, samt med Loomis och Svedbergs, som får rekommendationen avvakta.

Börsen är orolig och även om det varit rätt att köpa på varje svaghet det senaste året väljer Börsveckan att avvakta nya inköp i BV-portföljen. Men på analysfronten ser tidningen möjligheter.

”Lita på Lindab” skriver Börsveckan med argumentet att det senaste kursraset ger ett bra läge att kliva in i aktien då de delar som inte berör Ryssland och Ukraina utvecklas starkt. Riktkursen är 78 kronor på ett års sikt, vilket innebär en potential på cirka 20 procent.

För H&M:s del kommer nya marknader och satsningen online att göra aktien till en vinnare, trots årets mediokra utveckling. Fortsatt köpvärd på ett års sikt, hävdar tidningen vidare.

I klädsektorn konstaterar Börsveckan att MQ fått en flygande start med den nya ledningen på plats. Lönsamheten förbättras kvartal för kvartal och tidningen ser inget som förändrar dess positiva syn på bolaget.

Kökstillverkaren Nobia sägs vara på rätt väg, men får ingen hjälp av marknaden. Förr eller senare kommer det dock att släppa och värderingen är låg.

”Förutsättningarna för att leverera högre vinster finns där men bolaget måste få bättre fart på försäljningen”, skriver Börsveckan, som efterlyser ”lite mer action” från ledningen. Köprådet upprepas.

Badrumstillverkaren Sanitecs andra kvartal blev en riktig kalldusch, men på nivåer runt 77 kronor är aktien alltjämt köpvärd på ett års sikt, menar tidningen. Sanitec har sannolikt möjlighet att plocka fram ytterligare effektiviseringsåtgärder inom koncernen och investeringsbehovet är lågt.

För den riskvillige som söker en aktie med förhoppningskaraktär kan nynoterade lilla DDM Holding, grundat av en avhoppare från Intrum Justitia, vara en möjlighet, skriver Börsveckan vidare.

Något mer negativt inställd är tidningen till Svedbergs, tillverkare av badrumsinredningar. Bolaget har mycket kvar att bevisa, aktien har stigit kraftigt i år och värderingen är hög.

”Vi tycker att det mesta av potentialen är taget efter kursrusningen i år och vill gärna invänta ett par rapporter till för att se vartåt det barkar”, skriver Börsveckan och rekommenderar avvakta.

Efter läkemedelsbolaget Medas köp av italienska Rottapharm slopas Börsveckans köpråd. Stora synergier utlovas men frågan är hur lätt det är att förena ett svenskt börsnoterat bolag och ett italienskt familjeföretag. Värderingen är dessutom hög, menar tidningen.

I kontanthanteringsbolaget Loomis är det dags att ta hem vinsten, tycker Börsveckan också. Bolaget har visat stigande lönsamhet och god tillväxt, vilket fått aktien att rusa. Tillväxtmöjligheterna är begränsade och investerare som varit med på resan får därför rådet att kliva ur och avvakta på ett års sikt.

Foto: istockphoto
Analyser
En färsk köprek bland analyserna
Rapport
Swedbank sänker utdelningen rejältKreditförlusterna ökade kraftigt
Rapport
Förlust för SSAB
Spara
Här får du högst sparränta just nu
Foto: Jana Eriksson
Rapport
Byggmax föreslår utdelning
Asien
Fortsatt nedåt i Asien
Foto: AP/TT
Wall Street
Breda nedgångar på Wall Street
Börsen
Virusoro sänkte börsen
Sektor
Sektorerna som drabbas värst av viruset
Sektor
Hälsovårdsbolagen som rusar i spåren av virusepidemin
Virusoron
Virusoro slår hårt mot kinesisk konsumtionRäkna med börsras när Kinabörserna öppnar igen
Rapporterna
Håll koll på detta inför tisdagens rapporterSwedbank, SSAB, Atlas Copco och Autoliv rapporterar
Rapporter
Många tungviktare bland veckans rapporter
Sektor
Kepler Cheuvreux: Fortsatt solida utsikter för fastighetssektornListar tre favoriter
Analys
Carnegie mot strömmen om Ericsson"Bra uppsida på nuvarande nivåer"
Analyser
Analyserna: Ericsson får ny köprek och flera nya riktkurser
Krönika
Hernhag: Därför är index som inkluderar utdelning bäst
Aktietips
Tre köpvärda småbolagOch några du kan vara utan
Foto: Vilhelm Stokstad/TT
Analys
Di sätter sälj på StorytelLång väg till vinst
Aktie
Lundin Petroleum byter namnSiktar på att bli klimatneutralt
Pension
Var tredje vet inte hur de ska ta ut tjänstepensionenSnabbt uttag kan få långtgående konsekvenser
Foto: istockphoto
Investeringsbluff
FI: Tillåt aldrig fjärranslutning till datornFlera nya investeringsbedrägerier
Chatt
Hernhag: Fyra tillväxtfavoriter i tech-sektorn
24/1
Trading Direkt: Experten om raset i Ericsson
Notering
Train Alliance mot First NorthSpiltan och Prior Nilsson bland ankarinvesterarna