Två färska köpråd

Publicerad 2014-06-16 08:57

Aktietips Börsveckans råd denna vecka är att köpa Micro Systemation och Besqab, sälja Connecta över marknaden, inte teckna i Bactiguard. Rekommendationen för OEM sänks och rådet för Kambi beror på.

För att starta med Kambi, tror Börsveckan att bolaget kan bli för odds vad Net Ent är för online-kasinon, det vill säga en höglönsam marknadsledande leverantör. Men det är en bit kvar och förväntningarna är redan höga. För att aktien ska bli riktigt bra krävs att det tillkommer ett par större kunder och det kommer säkert att hända men kan ta tid. Rekommendationen är att de som fått Kambi via Unibet behåller och siktar på att aktien letar sig nedåt 30 kronor. Är man långsiktig kan man köpa redan nu.

Micro Systemation hade ett svagt 2013 men utsikterna ser riktigt bra ut. Under det första kvartalet blev det underliggande resultatet bra och om inget oförutsett inträffar bör Micro Systemation kunna tjäna runt 1:20 kronor per aktie under 2015 vilket motsvarar p/e 11,5. Det är klart attraktivt för ett marknadsledande bolag med starka finanser och ett lönsamhetslyft i sikte, skriver Börsveckan och sätter Köp.

Acandos bud på Connecta är till fördel för den senares aktieägare. Det nya bolaget blir intressant att följa men Börsveckan anser ändå att man gott kan sälja sina Connecta-aktier över marknaden och placera pengarna på annat håll.

OEM har haft en fantastisk resa på börsen det senaste året men nu börjar värderingen se ansträngd ut. Det tycker i alla fall den tidigare storägaren Traction och Börsveckan är benägen att hålla med. Därmed sänks rekommendationen till avvakta.

Bactiguard står inför en expansionsfas och har en beprövad produkt med tydlig klinisk nytta. Det är spännande, men prislappen är rejält tilltagen. Det fundamentala rådet blir därför att inte teckna sig för aktier i emissionen. Det är däremot en aktie att hålla uppsikt på. Om marknaden accepterar värderingen och bolaget kan visa att tillväxten faktiskt materialiseras så kan det definitivt uppstå köpläge framöver.

Besqab hade en fin start på börsen förra veckan. Många placerare fick inte tillräckligt med aktier vid introduktionen men det är inget att gräma sig över, skriver Börsveckan som ser köpläge upp till hundralappen och ger rådet köp.

Den svaga konjunkturen har tvingat Hexagon att skjuta på sina finansiella mål men med nya förvärv i sikte och fokus på högre lönsamhet kan aktien vara värd en satsning. Så skriver Börsveckan som anser att aktien är köpvärd.

Kombinationen av god stabilitet i vinsterna och många förvärv har gjort Assa Abloy till en börsvinnare på senare år. Nu är värderingen uppe i H&M-klass och det är inte helt befogat, anser Börsveckan. Med en direktavkastning på knappt 2 procent får man inte heller den vägen avkastning som aktieägare, heter det i analysen där slutsatsen blir att avvakta.

Chatt
Hernhag: Fyra tillväxtfavoriter i tech-sektorn
Foto: istockphoto
Investeringsbluff
FI: Tillåt aldrig fjärranslutning till datornFlera nya investeringsbedrägerier
Börsen
Stark fredagsbörs
Foto: istockphoto
Analyser
Här är fredagens färska rekommendationer
Rapport
Bratt: Utdelningen överskuggar sämre delar av rapporten
Foto: Fredrik Sandberg/TT
Rapport
Ericssons resultat klart sämre än väntatMen utdelningen höjs oväntat mycket
24/1
Trading Direkt: Experten om raset i Ericsson
Aktie
Vinstvarning från KabeAktien rasar på börsen
Notering
Train Alliance mot First NorthSpiltan och Prior Nilsson bland ankarinvesterarna
Pension
Var tredje vet inte hur de ska ta ut tjänstepensionenSnabbt uttag kan få långtgående konsekvenser
Rapporterna
Sparekonomens förväntningar på börsjättarnas rapporter
Asien
Försiktig uppgång i AsienHelgstängt i Kina
Bolån
Här är bankerna som INTE höjt boräntan
Sektor
Pareto nedgraderar fastighetsbolag efter kursrallyFabege enda bolaget med köprek
23/1
Healthcare Direkt: Viktiga hållpunkter i sektorn i år
Foto: Fredrik Sandberg/TT
Elpriset
Rekordlågt elpris
Analys
Pareto: Forskningsbolagets kursras en överreaktion
Boränta
SBAB: Trend från 1300-talet talar för låga boräntor
Aktier
Tre färska aktieråd
Aktie
Collector kallas upp till FI
Foto: Rodrigo Reyes Marin / Zuma Press / TT
Placera
Kapitalförvaltaren: Köp japanskt i år"Årets sommar-OS god anledning investera i Japan"
Foto: Shutterstock
Fonder
Vissa ETF:er avlistas på NasdaqSista handelsdag blir 30 januari
Analys
Analys: Värderingen speglar inte riskerna
Aktie
Stora Enso skriver upp värdet på skogstillgångarna
Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT
Analys
Analys: Begränsad effekt av MTG:s uteblivna avtal