Köptips från Börsveckan

Publicerad 2014-05-12 08:08

Aktietips Börsveckan rekommenderar i veckans nummer köp för bland andra Haldex, Finnveden Bulten, IAR och Studsvik. Dessutom rekommenderas ägare i Readsoft att acceptera budet från Lexmark.

Haldex har lyft lönsamheten och nu när efterfrågan blir bättre stiger vinsterna rejält. På ett års sikt är aktien fortsatt köpvärd, anser Börsveckan. 

Finnveden Bulten gynnas av stark efterfrågan från exempelvis Ryssland. Bolaget ska också delas upp vilket ses som positivt för aktieägarna. Tidningen behåller sitt köpråd.

IAR har stigit 40 procent sedan köprådet i februari och aktien är inte längre billig. Men så länge tillväxtdrivarna finns kvar är det inte fel att äga den, anser Börsveckan som behåller köprekommendationen. 

Finska Kesko har stigit sedan Börsveckan i höstas förespråkade aktien som alternativ till Ica och Axfood. Trots det finns det uppsida kvar och köprådet ligger fast.

Studsviks rapport för det första kvartalet var svag, men bolagets marginalmål är realistiskt vilket gör att aktien framstår som köpvärd. 

Novo Nordisk, som är stora på insulinläkemedel, är högt värderat men har hög tillväxt och gynnas av demografiska trender. Köprådet upprepas. 

Dibs räknar med att kunna öka marginalerna framöver men efter årets kursuppgång känns aktien fullvärderad, tycker Börsveckan. 

Sweco har begränsad potential på kort sikt, men för den långsiktige passar aktien fortfarande utmärkt i portföljen, anser tidningen. 

Readsoft har rusat efter budet från Lexmark. Rådet för den som köpt aktien är solklart: acceptera budet, skriver Börsveckan.