Köptips från Börsveckan

Publicerad 2014-02-24 09:17

Aktietips Verkstads-, spel- och friluftsbolaget pekas ut som en köpvärd trio i senaste numret av tidningen Börsveckan.

Verkstadsbolaget VBG lockar tidningen till köp då 2014 ska bli ännu bättre än förra året. Trots att VBG är verksamt som underleverantör till den hårt konkurrensutsatta bilindustrin har verkstadsbolaget hittat sitt fack med god lönsamhet och kraftfulla marknadsandelar, påpekar tidningen och menar att en hög värdering av bolaget ändå kan motiveras utifrån det resultatlyft som väntas i år. Ett större förvärv kan även ge stöd åt det välskötta bolaget. Rådet blir köp.

Seniormobiltelefontillverkaren Doro rosade knappast marknaden med sitt bokslut. Men Börsveckan överger inte Doro för det. Den svacka som syntes i den organiska försäljningstillväxten under det fjärde kvartalet bedöms som temporär och för den långsiktige finns det ingen anledning att trycka på mobiltelefonens säljknapp.

Det nyligen börsdebuterande badrumsbolaget Sanitec har förvisso fått en fin start på börsen men Börsveckan bedömer ändå att det tar ett tag innan bolaget har fyllt sin värderingskostym och sänker sin rekommendation till avvakta.

Godisbolaget Cloetta har haft en närmast fenomenal utveckling på börsen efter samgåendet med konkurrenten Leaf för två år sedan. Dock menar tidnigen att den höga godisvärderingen inte lämnar något utrymme för negativa överraskningar. Rådet blir att vänta med köp efter kursuppgången.

Spelbolaget Unibet köpstämplas. Spelaktien är förvisso inte undervärderad efter de senaste årens kursklättring. Men det finns tre bra argument till köp. För det första, avknoppningen av det egenutvecklade vadslagningssystemet Kambi. Dessutom kan ett intressant förvärv ge stöd åt kursen. Till sist hamnar en fortsatt god organisk tillväxt bland plusargumenten.

Friluftsbolaget Fenix Outdoor har haft ett väldigt starkt år på börsen bakom sig och möjligen går aktien på kortare sikt in en lugnare fas. Tidningen manar dock till köp på ett års sikt. Detta då bolagets tillväxt kan antas vara hög framöver med flera förvärv samt branschkonsolidering.

IT-bolaget Proact letar alltjämt efter formen enligt Börsveckan. Dock är bolaget på väg mot mer normala vinster. Men det är inte tillräckligt för att tidningen skall rekommendera köp.

IT-bolaget Enea får behålla sin köprekommendation trots att bolagets beroende av den svaga telekombranschen. Eneas komponenter anses dock centrala för kundernas utrustning och därmed inte särskilt lättutbytliga. Rådet blir fortfarande köp trots avsaknad av betydelsefull händelse i närtid.

Aktieportföljen
Portföljen rusar med spelbolag i täten
Chatt
Hernhag: Mina fem bästa utdelare just nu"...och mitt senaste lite större köp"
Rapporter
Nu kommer rapporternaHär är alla datum
Foto: AP/TT
Wall Street
Nya rekord på Wall Street
Börsen
Positiva börstrenden håller i sig
Aktie
AFV: En aktie att köpa
Aktier
Här är börsens mest blankade aktier
Placera
Aktiechefens fem trendspaningarTrender som många investerare missar
Aktie
Nobinas vd: Kan ta upp till ett år innan resandet når normal nivå
9/4
Trading Direkt: CIA, Volvo och Apple i chiphaveriets skruvstäd
Foto: istockphoto
Analyser
Här är fredagens många köprekar
Analys
UBS: En aktie att sälja
Foto: Shutterstock
Sektor
Förvaltaren: Halvledare spjutspets i pågående tech-krig"Jätteproblem för USA"
Foto: Copyright (c) 2021 Shutterstock. No use without permission.
SPAC
SPAC-trenden hotas av sinande kapital
Aktieportföljen
Gröna siffror i portföljen
Fed
Powell: Problem med vaccinutrullning ekonomisk riskLovar fortsatt penningpolitiskt stöd
Riksbanken
Vice riksbankschef: Osannolikt med negativ ränta på nytt
Foto: Shutterstock
Placera
Blackrock: Gröna aktier långsiktiga vinnareÖvergången till hållbar ekonomi fortfarande i tidigt skede
Insider
Train Alliance: Ordföranden köpte aktier för 10 miljoner kr
Foto: Shutterstock
Analys
SHB: Risk för negativ överraskning från Sinch"...men bländande justerad vinsttillväxt under 2022"
Bok
Davegårdh: Överlägsen på aktierOm vinnande aktietaktik och en hyllning till börslegendaren
Analyser
Här är torsdagens köprekar
Makro
Analytiker: Stark statistik tyder på BNP-tillväxt första kvartalet
Foto: Fredrik Sandberg/TT
Bostad
Nordea höjer räntorna för bolån med långa löptider
Börsen
Söderberg & Partners: Därför kommer börsen fortsätta uppåtFöredrar USA och Asien framför Europa