Handelsstopp i oljebolag

Publicerad 2013-12-09 12:53

Nyheter Två oljebolag på Stockholmsbörsen handelsstoppades vid lunchtid på måndagen. 

Handeln i oljebolaget Petrogrand stoppades vid lunchtid på måndagen. Det framgår av Infronts handelsystem.

Även i oljebolaget Shelton Petroleum stoppades handeln vid lunchtid på måndagen. Det framgår av ett börsmeddelande.

Petrogrand meddelade tidigare på måndagen att det begärt konvertering av en konvertibel till 9,3 miljoner nyemitterade B-aktier i oljebolaget Shelton Petroleum och efter konvertering kommer att inneha 50,2 procent av samtliga aktier och röster i Shelton Petroleum.

Petrogrand kommer att ansöka om dispens från budplikten till Aktiemarknadsnämnden, för att framöver kunna kalla till extra bolagsstämma för beslut om utdelning av Petrogrands aktier i Shelton Petroleum i enlighet med Lex Asea, heter det i pressmeddelandet.

Shelton Petroleum bestrider

Shelton Petroleum bestrider Petrogrands rätt till konvertibel.

Det uppger Petrogrands vd Maks Grinfeld till Nyhetsbyrån Direkt och hänvisar till Stockholmsbörsens övervakningsenhet, som varit i kontakt med honom.

”Börsen påstår att de varit i kontakt med Shelton och Shelton kommer att skicka ut ett pressmeddelande där de bestrider konvertibeln”, säger Petrogrands vd.

Precis före handelsstoppet hade Petrogrands aktie stigit med 20 procent medan Sheltons aktie i sin tur hade sjunkit med drygt 7 procent. Petrogrand meddelade på måndagen att det har begärt konvertering av en konvertibel till 9,3 miljoner nyemitterade B-aktier i Shelton Petroleum.

Petrogrand kommer efter konvertering att inneha 50,2 procent av samtliga aktier och röster i Shelton Petroleum.

Petrogrand kommer att ansöka om dispens från budplikten till Aktiemarknadsnämnden, för att framöver kunna kalla till extra bolagsstämma för beslut om utdelning av Petrogrands aktier i Shelton Petroleum i enlighet med Lex Asea, skrev bolaget i ett pressmeddelande.