Så gör börsens insiders

Publicerad 2013-11-19 10:43

Insiders Ett verkstadsbolag finns bland de aktier som Stockholmsbörsens insiders handlat flitigt i den senaste tiden. Men det finns också flera andra bolag som insiders varit aktiva i.

Enligt Investtechs senaste insiderrapport har andelen köp på månadsbasis sjunkit till 49 procent. Det är betydligt lägre än genomsnittet på 62 procent köp under det senaste året.

Verkstadsbolaget Atlas Copco är det bolag vars insiderscore stigit mest under de senaste två veckorna. Fyra insiders har köpt aktier i bolaget i början av november. Enligt Investtech kan detta tolkas som att insiders ser rekylen ned i oktober som ett köpläge och att aktien kan stiga den närmaste tiden. Atlas Copcos insiderscore är nu +100.

Husqvarna är ett annat bolag som får högt insiderscore (+100). Vid månadsskiftet köpte två insiders aktier. En av dessa var styrelseledamoten Ulf Lundahl som köpte 10000 aktier. Hans totala innehav är nu uppe i cirka 15000 aktier. Investtech menar att transaktionerna indikerar att insiders bedömde att aktien bottnade i början av november.

På säljsidan kan man istället notera att Loomis vd Jarl Dahlfors sålde 200 000 aktier i mitten av november. Hans totala innehav är nu nere i 100 000 aktier och Loomis insiderscore är -67.

Även i Autoliv har många insiders passat på att sälja. Vid månadsskiftet sålde till exempel styrelseledamoten Lars Nyberg 3000 aktier och han äger nu drygt 1600 aktier. Autolivs insiderscore är -100.