Köptips från Börsveckan

Publicerad 2013-10-21 08:58

Aktietips Tidningen Börsveckan fokuserar i veckans nummer på en rad storbolag i de nordiska grannländerna. Finländska verkstadsbolaget sticker ut som extra köpvärt.

På svensk hemmaplan tycker tidningen att det är läge att vara försiktig med kullagertillverkaren SKF, mot bakgrund av ett kvartalsresultat som var sämre än väntat en värdering som inte är ”superbillig”. Avvakta, blir rådet.

Tidningen är också skeptisk till teknikhandelkoncernen B&B Tools. När konjunkturen vänder kan resultatet snabbt stiga, men mycket av detta ligger redan i kursen, resonerar tidningen.

En köprekommendation ges dock alltså till handelskoncernen Kesko. En investerare får mycket substans till lågt pris och aktien passar den långsiktige, enligt Börsveckan.

För det finländska verkstadsbolaget Metso ges emellertid rådet avvakta.

”Som landet ligger just nu finns det egentligen inget som talar till Metsos fördel. Koncernen har konjunkturen emot sig och de positiva effekterna av den kommande uppdelningen lär inte synas förrän om några år”, menar Börsveckan.

En viss försiktighet rekommenderas också för den finländska hisstillverkaren Kone, som får omdömet ”bra företag, men dyr aktie”.

En liknande bedömning görs för stålbolaget Rautaruukki och även det danska hörselteknikbolaget William Demant får en neutral rekommendation.