DI: Sälj fastighetsbolaget

Publicerad 2013-09-16 08:24

Aktietips Stigande långräntor i kombination med en premievärdering gör att Dagens Industri väljer att rekommendera sälj av Hufvudstaden.

Eftersom de långa obligationsräntorna har stigit finns det en risk för ökat direktavkastningskrav och det skulle ge negativa effekter på både resultat och substansvärde, resonerar Dagens Industri.

Tidningen tar i analysen även fasta på att Hufvudstaden värderas med en premie mot resten av sektorn och att bolagets finansiella profil passar bättre när det är skakigt på marknaden, inte när investerarna har vittring på en konjunkturuppgång.

Vidare kan lättnaderna på kreditmarknaden göra det lättare att finansiera affärer utanför Hufvudstadens fokusområden, det vill säga centrala Stockholm och Göteborg.

”Vi tycker därför att det finns intressantare alternativ i sektorn, som dessutom erbjuder en bättre utdelning i förhållande till börskursen, än Hufvudstaden”, skriver Dagens Industri som väljer att gå emot den senaste tidens många köprekommendationen på aktien och råder till sälj.