Spännande tillväxtbolag

Publicerad 2013-09-11 10:59

Aktieanalys Krydda din portfölj med snabbväxare. Privata Affärer tipsar om tre tillväxtaktier som ser högintressanta ut just nu.

Medicinteknikbolaget Sectra var månadens chans i Privata Affärers augustinummer och aktien gick upp 10 procent bara på rapportdagen och fortsätter upp i dag onsdag. Då kursen stigit är värderingen högre, P/E-talet var redan innan rapporten 25 på innevarande räkenskapsårs vinst och 21 på nästa års.

Det är högt, men under kvartalet maj till juli dubblades orderingången till 248 miljoner kr. Dessutom ligger rörelsemarginalen i stigande trend. Efterfrågan på Sectras teknik för medicinsk bildinformation och säker kommunikation brukar komma oregelbundet och kunna svänga från ett kvartal till ett annat. I grunden är Sectra ett kvalitetsbolag att köpa i svackorna. Nästa år blir det antagligen en ny stor utdelning.

Raysearch programvaror för dosplanering placerar bolaget mellan IT och medicinteknik. Resultatet svajar i år, men det blir bättre under andra halvåret och under nästa år. Försäljningstillväxten kan bli stor under flera år framöver. Hög risk, men en spännande krydda.

Största delen av Betssons stora kurs- och vinstlyft borde vara avklarat, men med det sagt känns värdering och chans till fortsatt tillväxt lockande. Intäkterna är heller inte de mest konjunkturkänsliga. Direktavkastningen är goda 5,4 procent och P/E-talet helt okej på 13,4.