Tre nordiska favoritaktier

Publicerad 2013-02-20 14:29

Aktietips Portföljförvaltaren Mogens Vad på danska Nykredit Asset Management bjuder på heta aktietips i vår systertidning Penge & Privatøkonomi.

Färghandlaren Flügger har fler än 600 egna butiker i Norden, Östeuropa och Kina och driver även Nordens största e-handelsbutik för färg. Bolaget har haft tuffa år i spåren av finanskrisen, men fokus på effektivisering, produkter och marknader har bidragit till att resultatet vänt uppåt.  Nu tror många bedömare att Flügger kan överraska med sina siffror för fjärde kvartalet, skriver Penge & Privatøkonomi. 

Svenska kökshandlaren Nobia har en ledande position i Europa inom sin nisch. Företaget har nu standardiserat sitt utbud för att kunna använda exempelvis samma hyllor till olika varumärken. Åtgärderna tros kunna ge marginalerna skuts uppåt. Risken är hög, men aktien har goda förutsättningar om ledningen får ordning på omstruktureringen, anser förvaltaren. 

Danska Royal Unibrew är en global spelare i bryggeribranschen. Produktportföljen – med fokus på öl, malt och läskedrycker – står sig stark internationellt. Om företaget kan visa tillväxt och behålla marknadsandelar på sina viktigaste marknader är aktien ett klockrent köp, enligt Mogens Vad.