En köpvärd aktietrio

Publicerad 2012-11-05 09:46

Aktietips Veckans nummer av Börsveckan rekommenderar köp av Vitrolife, Connecta och Fortnox.

Vitrolife har enligt Börsveckan haft en fin kursutveckling och med rapporten för det tredje kvartalet får den utveckling stöd även i siffrorna. Visserligen talar bolaget om prispress men trots detta lyckas Vitrolife hålla bruttomarginalen uppe genom en mer gynnsam produktmix. Dessutom skruvar bolaget upp sina finansiella mål vilket tyder på starkt förtroende för kommande år, menar
Börsveckan.

I analysen konstateras vidare att Vitrolifes värdering visserligen är hög men att detta samtidigt är välförtjänt sett till bolagets långsiktiga potential.

Connectas tredje kvartal var riktigt svagt och aktien har rasat under 50-lappen, skriver Börsveckan och konstaterar därefter att värderingen nu åter ser aptitlig ut med en hög direktavkastning varpå rekommendationen höjs till köp.

Vad gäller Fortnox anser Börsveckan att man inte ska stirra sig blind på den höga värderingen så länge mjukvarubolaget fortsätter att växa snabbt. Att Fortnox är noterat på NGM-listan betecknas som ett osäkerhetsmoment liksom den tunna handeln i aktien. Fortnox styrelse uppges dock fundera på en ”riktig” notering, vilket troligen skulle gynna aktien.

”Detta kan vara en aktie värd att köpa och lägga i byrålådan ett par år”, skriver Börsveckan.