Tre nordiska aktier med potential

Publicerad 2012-09-25 07:07

Du som gärna investerar i utanför Sveriges gränser bör kika lite extra på en dansk tillverkare av hemelektronik, en grossist inom bygg och ett isländskt bolag som bland annat tillverkar proteser.

Det är chefen för SmallCap Danmark, Christian Reinholdt, somför vår systertidning Penge & Privatøkonomi vaskat fram tre heta nordiska aktier.

Det första bolaget är klassiska Bang & Olufsen som fortfarande satsar på hemelektronik i premiumsegementet. Reinholdt ser en investering i B&O som en investering i ett ”turnaround-case” med stor potential men definitivt inte riskfritt.

Reinholdt menar att det är avgörande att den långsiktiga intjäningspotentialen inte försvagas. Aktien handlas just nu på en hög nivå i förhållande till årets förväntningar men tror man att bolaget på lång sikt kommer att växa är det läge för investering.

Danska Solar säljer installationsmaterial inom områden som belysning, VVS och ventilation. I år väntas bolaget endast växa ensiffrigt, skriver Penge & Privatøkonomi. Inom några år kommer dock resultatet att förbättras efter att effektiviseringsvinster på 8-10 miljoner euro visar sig, enligt tidningen.

Det tredje bolaget är isländska Össur som sysslar med medicinteknik, bland annat proteser. Bolaget har genom ett stark kassaflödet förbättrat balansräkningen markant under de senaste åren.

Bolaget kommer att vara skuldfritt nästa år om det inte blir några uppköp eller större utdelningar till aktieägarna , skriver Penge & Privatøkonomi.