SHB: Här råder köpläge

Publicerad 2012-07-25 11:28

Aktierekar Tobak, skog och verkstad – där hittar Handelsbankens analytiker köplägen. Det framgår av en ny genomgång av bolag på Stockholmsbörsen.

En ny genomgång av Handelsbanken Capital Markets pekar ut flera köpvärda aktier. Tobaksbolaget Swedish Match får höjd riktkurs med 10 kr till 310 kr och rekommendationen öka.

”Vi betraktar Swedish Match som ett högkvalitativt defensivt bolag med en stabil vinsttillväxt och en fördelaktig överföring av medel (cash distribution) till aktieägarna. Vi höjer våra estimat för 2013 och 2014, främst för att återspegla en mer positiv syn på området Andra Tobaksprodukter”, skriver Handelsbanken, enligt Nyhetsbyrån Direkt.

Höjda prognoser för tillväxten på den skandinaviska snusmarknaden och för volymerna på amerikanska massmarknadscigarrerna tilltalar banken.

Skogsbolaget Stora Enso anses också ha kurspotential. Handelsbanken höjer riktkursen till 46 kr och upprepar sin köprekommendation.

”Vårt råd är att utnyttja fredagens överreaktion av aktiekursutvecklingen som ett köptillfälle”, skriver bankens analytiker.

Det man syftar på är att Stora Ensos R-aktie föll med drygt 9 procent efter att delårsrapporten publicerats.

Verkstadsbolaget Haldex får sänkt riktkurs från 40 kr till 35 kr, medan rekommendationen öka kvarstår. Haldex resultat för det andra kvartalet blev en besvikelse med svagare försäljning och lägre marginaler än väntat i Nordamerika, noterar Handelsbankens analytiker.

Men på längre sikt innebär dagens värdering dock en god potential, i synnerhet om bolaget lyckats nå sitt marginalmål om 7 procent, framhåller Handelsbanken. Det rapporterar Nyhetsbyrån Direkt.