Nu kommer grupprabatter för företag

Publicerad 2012-03-13 18:56

Grupprabatterna var en av förra årets starkaste trender. Nu kommer uppföljarna som riktar sig till småföretag.

     

Människor

Nu får Groupon, och konkurrenterna som Let’s deal, Donedeal, Gruppi, och lokala tjänster som Rabble konkurrens av nya tjänster som erbjuder rabatter till företag. Smartnisse.se är en ny webbaserad tjänst med anpassade och tidsbegränsade erbjudanden för Sveriges alla småföretagare.

– Idén är enkel. Vi samlar småföretagare på ett och samma ställe så att de kan handla tillsammans och på så sätt hjälpa varandra. Samtidigt underlättar vi och skapar en ny kanal för leverantörer att nå ut med sina produkter på ett effektivt sätt, säger Daniel Natanzon, vd på Smartnisse bland annat kontorsmaterial, verktyg samt andra branschspecifika produkter.

Sedan länge finns olika former av samarbeten mellan småföretagare för att göra gemensamma större inköp, och får rabatt. Några exempel är Vismas inköpstjänster och Lessmore som samarbetar med Swedbanks företagskunder. Andra får grupprabatter genom att vara med i en företagarorganisation eller ett fackförbund. Grupprabatterna är ofta fördelaktiga för både säljare och köpare.

– För leverantörer har det historiskt sett varit dyrt att sälja till enskilda småföretagare. Det är i stort sett lika dyrt att sälja till ett enmansföretag som att sälja till ett företag med 20 anställda. Höga säljkostnader för leverantörer leder i sin tur till höga inköpspriser för enskilda småföretag, säger Daniel Natanzon.