Telekom: Tillväxtfrågan tynger

Publicerad 2012-01-26 16:42

Börstrender Även om de svenska bolagen ligger väl framme i nya betalningsmodeller finns fortfarande frågetecken kring hur de ska ta betalt i framtiden. Under 2012 kommer också nya 4G-licenser att auktioneras ut, där den ryska är den största och viktigaste.

Ryssland som är den viktigaste tillväxtmarknaden har samtidigt bromsat in och frågan är nu varifrån tillväxten för Teliasonera och Tele2 ska komma framöver.

Investeringsbehoven kommer säkert att spela roll i den utdelning som snart ska lämnas och risken för besvikelser ska inte uteslutas, särskilt i Tele2 som leder utdelningsligan med snittförväntningar på 14 kronor per aktie.

Ericsson, som ökade försäljningen ganska bra under fjolåret, kommer sannolikt att ha ett relativt segt första halvår med fortsatt press på marginalerna.

För Nokia blir den stora frågan om bolagets smartphonesatsning kommer att hålla eller inte. Året kommer också att präglas av avvecklingen av delar av Nokias infrastrukturverksamhet där frågetecken finns kring den tyska verksamheten.

Telekom graf