SCA fortsatt lockande

Publicerad 2012-01-17 14:47

SCA:s aktiekurs tog ett rejält kliv uppåt på tisdagen, efter nyheten om försäljningen av förpackningsverksamheten. I senaste numret av Placeringsguiden konstaterade Jan Axelsson att bolaget är köpvärt.

Redan innan tisdagens affär hade aktien successivt stärkts under hösten. Bakom detta låg att rapporterna för det andra och tredje kvartalet överraskade positivt. Dessutom bidrog förvärvet av amerikanska Georgia-Pacifics europeiska mjukpapperverksamhet i november till kursuppgången.

Förvärvet kommer öka SCA:s marknadsandel i Europa från 25 till 35 procent vad gäller mjukpapper för konsumenter, och från 20 till 30 procent för storförbrukare.

Med 65 procent av försäljningen inom Personlig hygien och Mjukpapper blir SCA efter förvärvet alltmer ett konsumentföretag, vilket motiverar en högre värdering skriver Jan Axelsson. Tisdagens affär stärker ytterligare denna trend.

”Det är helt i linje med vad många velat se. Det blir mer fokus på hygien och konsumentrelaterade produkter”, kommenterade en analytiker försäljningen för Nyhetsbyrån Direkt.

Placeringsguiden upprepar sin köprekommendation och sätter målkursen till 120 kr. Detta var innan tisdagens affär.

 


 

Du har väl inte missat Placeringsguiden på Facebook?

Klicka här för att prenumerera på Placeringsguiden – Sveriges snabbast växande affärsmagasin