Så tjänar du på en eurokris

Publicerad 2011-12-12 16:11

Det går att tjäna pengar på eurokrisen. Ett börshandlat certifikat vid namn Market Vectors Double Short Euro ETN är produkten för dig som tror euron försvagas mot dollarn.

Mitt i allt prat om statsfinansiell kris, eurokollaps och lågkonjunktur går det att gardera sig mot en rejält försvagning av euron. Valutor är förvisso mycket svåra att förutsäga, men det är inte mycket som talar för en starkare euro i närtid.

När Bloomberg i november intervjuande tio miljardärer i olika länder var det påfallande många av dem som trodde det var bättre att placera i dollar än i euro. Tror du samma sak kan du titta närmare på det börshandlade certifikatet Market Vectors Double Short Euro ETN.

Certifikatet handlas på New Yorkbörsen med tickern DRR och stiger i värde när euron försvagas mot USA:s dollar. Hävstången är gånger två, så den lämpar sig bäst för kortsiktig spekulation. Den årliga förvaltningsavgiften är 0,65 procent.

Den motsatta produkten för dig som är eurooptimist är Market Vectors Double Long Euro ETN med ticker URR.