Guldmannen räknar med stora fynd

Publicerad 2011-12-07 10:35

För en månad sedan gick salvan för första provsprängningen i västerbottniska Vargbäcken. Bengt Ljun räknar med att hitta guld, mycket guld:

”Olika storföretag har letat guld i Vindelgransele sedan 1920-talet, men ingen har hittills satsat fullt ut. Kanske beror det på att de ofta befunnit sig för långt från verksamheten. Själv åker jag upp till Lappland en gång i veckan. Jag är ingen Stureplansnisse ,och det är en fördel i kontakten med folk däruppe. I dag har vi tillstånd för att bryta 65 000 ton guldmineralisering. Snart vill jag öppna en guldgruva.

Botnia Exploration är börsnoterat på Aktietorget, men nu siktar vi på Nasdaq OMX Small Cap. Resultaten under de närmaste åren får utvisa om vi kan kvalificera oss bland de stora pojkarna.

Visserligen är jag 70 år, men jag har inga planer på att sluta jobba. Jag är en inbiten entreprenör. Redan som 14-åring, när jag jobbade som lantbrevbärare hemma i Kopparberg, såg jag en affärsidé i att måla om brevlådorna och tjäna 5,50 på varje. På den vägen är det. Men det är inte pengarna som driver mig. Jag går i gång på motstånd och vill vara med där det händer.”