Moody`s sänker brittiska banker

Publicerad 2011-10-07 09:15

Moody's sänker kreditbetyget för tolv banker och finansföretag i Storbritannien. Det rapporterar Bloomberg News.

Bland de banker som nedgraderats hittas bland annat Lloyds TSB (från Aa3 till A1), Royal Bank of Scotland (från Aa3 till A2), Santander UK (från Aa3 till A1). Dessutom har Moody´s sänkt betyget för en rad brittiska hypoteksinstitut.

Sänkningarna motiveras med att det är svårt att avgöra hur mycket stöd den brittiska regeringen kommer att ge till banker och finansföretag på medellång och lång sikt.

Den brittiska regeringen kommer troligen att fortsätta att ge någon form av stöd till systemviktiga finansiella institutioner, skriver Moody´s. Samtidigt tror kreditvärderingsinstitutet att det nu har blivit mer sannolikt att mindre banker och finansbolag kommer tillåtas att gå omkull om har finansiella problem.

Sänkningarna reflekterar inte en försämring i det generella banksystemets eller i regeringens finanser, betonar Moody´s.