Husqvarna byter vd

Publicerad 2011-08-29 16:07

Husqvarnas styrelse och bolagets vd Magnus Yngen har beslutat att det är bäst att bolaget rekryterar en ny vd. Aktien stiger mer än genomsnittet på börsen.

Magnus Yngen, som slutar som vd på Husqvarna efter en tids sjukskrivning, kommer att börja som industriell rådgivare åt EQT Fonder den 1 oktober. Det uppger EQT:s informationschef Johan Hähnel till Nyhetsbyrån Direkt. ”Magnus Yngens breda och djupa erfarenhet kommer att komma väl till pass i EQT:s arbete med att utveckla sina portföljbolag”, säger Johan Hähnel.

Till dess att en ny vd utsetts fortsätter Hans Linnarson som tillförordnad vd.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Styrelsen har sagt upp Magnus Yngens avtal. Magnus Yngen har därtill avgått som medlem av styrelsen.

I enlighet med hans anställningsavtal är uppsägningstiden från bolagets sida tolv månader och Magnus Yngen har dessutom rätt till avgångsvederlag motsvarande tolv månadslöner med avräkning för annan inkomst.

Sökandet efter en ny vd har påbörjats och kommer att omfatta såväl interna som externa kandidater, heter det i pressmeddelandet.

”Hans Linnarson gör faktiskt ett väldigt bra jobb så jag anser inte att det är någon ko på isen. Tumregeln för en sådan här process är nog ungefär sex månader men om det är en intern kandidat går det fortare och är det en kandidat som bor utomlands kan det ta lite längre tid”, säger Husqvarnas styrelseordförande Lars Westerberg till Nyhetsbyrån Direkt.

Rekryteringsprocessen initierades i förra veckan och enligt Lars Westerberg kan Hans Linnarson räknas som en av de interna kandidaterna till vd-jobbet.

Vad gäller Magnus Yngens sjukskrivning, som inleddes i början av juni, så har den enligt styrelseordföranden upphört sedan i mitten av augusti.

Nytt jobb klart

Magnus Yngen, som slutar som vd på Husqvarna efter en tids sjukskrivning, kommer att börja som industriell rådgivare åt EQT Fonder den 1 oktober.

Det uppger EQT:s informationschef Johan Hähnel till Nyhetsbyrån Direkt.

”Magnus Yngens breda och djupa erfarenhet kommer att komma väl till pass i EQT:s arbete med att utveckla sina portföljbolag”, säger Johan Hähnel.

DIREKT