Köp Loomis efter nedgång

Publicerad 2011-06-16 09:27

Loomis har fallit tillbaka mer än index i år, men bolaget är i förvärvstagen och marginalerna är på uppåtgående.

Loomis är ett så kallat värdehanteringsföretag som sysslar framför allt med kontanter. Organiskt har det inte varit någon tillväxt senaste året, men bolaget är förvärvssugna och köpte senast amerikanska Pendum i april som är det femte största kontanthanteringsföretaget i USA.

I det senaste numret av Placeringsguiden intervjuas vd Lars Blecko som menar att bolaget prioriterar USA som är världens största marknad inom Loomis verksamhetsområde. Han menar att det finns en enorm potential att lära amerikanska banker att effektivt hantera kontanter.

Privata Affärer har en vinstprognos på 8,70 per aktie i år, vilket ger ett p/e-tal på drygt 10 efter den senaste tidens nedgång för aktien. Det verkar billigt för ett företag som kommer växa framöver genom flera förvärv. Direktavkastningen är också bra – runt 4 procent.

MAGNUS ALFREDSSON, PRIVATA AFFÄRER