Transatlantic utreder delning

Publicerad 2011-03-31 14:18

Styrelsen i rederiet Transatlantic har beslutat att utreda en uppdelning av koncernen i två verksamhetsdelar. En uppdelning som kommer kunna träda i kraft nästa år.

Styrelsen i Transatlantic har genomfört en utvärdering av koncernens verksamhetsområden för att säkerställa förutsättningar för en vidareutveckling av koncernen. Slutsatsen är att man ska utreda en uppdelning av koncernen i två verksamhetsdelar, skriver Transatlantic i ett pressmeddelande.

En del kommer att vidareutveckla koncernens aktiviteter inom affärsområdet Offshore/Icebreaking under namnet Trans Viking och en del vidareutvecklar koncernens aktiviteter inom affärsområdet Industrial Shipping under namnet Rederi AB Transatlantic.

Rederi AB Transatlantic förblir ett svensk bolag noterat på Nasdaq OMX Stockholm.

För affärsområdet Offshore/Icebreaking med det nya namnet Trans Viking planeras en börsnotering i Oslo.

De juridiska utredningarna och andra förutsättningar som måste finnas på plats innan en eventuell uppdelning kan ske, kommer att vara omfattande och därför anser styrelsen att en framtida uppdelning först kan genomföras under 2012, heter det också i pressmeddelandet.

Den organisatoriska delningen av koncernen kommer dock att genomföras så snart det är praktiskt möjligt, skriver bolaget.

Bolaget håller telefonkonferens klockan 15.30 på torsdagen.

DIREKT