Nibe ökar vinsten

Publicerad 2009-02-13 08:55

Värmeföretaget Nibe Industrier redovisar en vinst efter finansnetto på 211,6 miljoner kronor för fjolårets sista kvartal. Det kan jämföras med vinsten på 142,0 miljoner kronor motsvarande period 2007. 

Värmeföretaget Nibe Industrier redovisar en vinst efter finansnetto på 211,6 miljoner kronor för fjolårets sista kvartal. Det kan jämföras med vinsten på 142,0 miljoner kronor motsvarande period 2007.

Omsättningen för bolaget, som bland annat säljer värmepumpar, braskaminer och element, uppgick till 1 727 miljoner kronor, jämfört med 1 533 miljoner kronor ett år tidigare.

Styrelsen föreslår en oförändrad utdelning på 1:15 kronor per aktie.

”Nibes finansiella ställning är fortsatt stark, vilket möjliggör såväl fortsatt organisk tillväxt som förvärv. Även om världsekonomin för närvarande är i recession så vågar vi ändå vara försiktigt positiva till året som helhet”, skriver bolaget i bokslutsrapporten.

TT