Bilia planerar neddragningar

Publicerad 2008-07-30 09:02

Bilhandelsjätten Bilia ökade vinsten något. Företaget planerar dock ytterligare neddragningar.

Bilia redovisar ett resultat efter finansnetto på 49 miljoner kronor för andra kvartalet. Motsvarande period i fjol var resultatet efter finansnetto 45 miljoner kronor. Omsättningen uppgick till 4 015 miljoner kronor, en ökning från fjolåret då omsättningen var 3 854 miljoner kronor.

”Resultatet under andra kvartalet påverkades positivt av fastighetsförsäljningar men även det underliggande resultatet förbättrades jämfört med första kvartalet. Bilaffären visar dock fortsatt kraftig förlust”, skriver Jan Pettersson, Bilias vd i rapporten.

Utöver tidigare aviserad kostnadsminskning kommer Bilia mot bakgrund av marknadssituationen att genomföra ett nytt besparingsprogram på cirka 100 miljoner kronor, främst i Sverige.

PRIVATA AFFÄRER / TT / Nyhetsbyrån Direkt