Wedins köper norsk kedja

Publicerad 2007-11-19 16:56

Skokedjan Wedins köper den norska accessoarkedjan Morris för 100 miljoner norska kronor, motsvarande omkring 120 miljoner svenska kronor.

Men den summan kan växa eftersom avtalet också innehåller en tänkbar tilläggsköpeskilling baserad på företagets framtida vinster.

Morrriskoncernen omsatte 235 miljoner svenska kronor förra året med ett rörelseresultat på 13 miljoner kronor. Wedins bedömer köpets samordningsvinster till mer än 20 miljoner kronor per år. Morris har 35 butiker i Norge.

”Morris är ett välskött och lönsamt företag, vilket medför en positiv resultateffekt och omfattande synergier för koncernen. Förvärvet gör att vi i ett slag stärker både vårt butiksnät och vårt nordiska erbjudande”, säger Per Thelin, vd för Wedins, i en kommentar.

Ledningen för Morris kommer att stanna kvar i koncernen och ska fortsätta att leda Morris.

(TT)