Danske Bank utmanar nätmäklare

Publicerad 2007-11-20 09:19

Danske Bank satsar ett tresiffrigt miljonbelopp på att slopa avgifter. Banken avser att minska prisgapet till renodlade internetbanker, så att Danske Bank framöver ska uppfattas både som en nätbank och en traditionell bank.

– Det är ett aggressivt drag, då du nu i princip kan klara din ekonomi utan avgifter, om det är det som betyder något för dig som kund. Vi uppfattar oss själva som prisledande, och nu finns det ingen anledning för en kund att välja bort Danske Bank på grund av priset, säger Henrik Normann, chef på Danske Bank i Danmark till Nyhetsbyrån Direkt.

Han konstaterar samtidigt att åtgärden kostar ett tresiffrigt miljonbelopp för banken. I samband med att sammanslagningen med BG Bank aviserades meddelade Danske Bank att besparingar därifrån skulle användas till att ge bankens kunder bättre priser, och tisdagens erbjudande anges vara en del av detta.

Danske Banks aktuella erbjudande medför bland annat att bankens kunder inte längre ska betala för att få ett Visa/Dankort eller ett antal andra internationella kreditkort med försäkringar. Det kommer inte heller att utgå någon avgift för att skaffa en allmän kontokredit. Avgiftsbortfallet är dock förbehållet att bankens kunder betjänar sig själva i sin vardagsekonomi och att de samtidigt anses kreditvärdiga för att erhålla ett kreditkort och kredit.

– Vi vill gärna visa våra kunder att vi är ett bättre alternativ till nätbankerna. Nätbankerna är på väg framåt och vi vill säga till allmänheten att vi har ett extraordinärt bra erbjudande sammantaget med våra kontor och rådgivning. Det är något andra nätbanker inte kan konkurrera med. Vi är både och i stället för antingen eller. Tidigare valde man en nätbank eller att använda den traditionella banken, säger Henrik Normann.

Åtgärden som Danske Bank nu företar sig sägs inte bero på att banken har tappat kunder, även om de blev av med lite kunder några veckor efter sammanslagningen av BG Bank och Danske Bank. Samtidigt kommer det nya kunder till banken.

– De kunder vi har en relation till har vi fler bankaffärer med nu än vid någon annan tidpunkt. Vi har fler kärnkunder i dag än någonsin tidigare, säger Henrik Normann.

(Nyhetsbyrån Direkt)

Chatt
Hernhag: Fem bolag jag tror på inför 2020"Bolaget det trots tillväxten inte är för sent att köpa"
Handelskriget
Kina: Stora framsteg i förhandlingarna med USATrump bekräftar enighet
Aktier
De 20 bästa aktierna enligt den "magiska formeln"
Analys
DNB: Storytels potential större än vad värderingen antyderInleder bevakning med köprekommendation
13/12
Trading Direkt: Teknisk analys av OMXS30
Börsen
Sparekonomen: Två julklappar till aktiemarknadenHandelsavtal och ordnad brexit lyfter börsen
Börsen
Bred uppgång på börsen
Analys
Pareto: Kursnedgång i Assa Abloy motiverar höjd rekommendation
Analyser
En ny köprek bland fredagens analyser
Aktietips
Carnegie: Vinstlyft och avknoppning gör Electrolux lockande
Brexit
Johnson: Jag kommer få brexit gjort"Inga om, inga men"
Brexit
Jordskredsseger för Boris JohnsonRejäl pundförstärkning
Foto: istock
Marknadsutblick
Ålandsbanken fortsätter övervikta USA
Foto: Fredrik Sandberg/TT
Aktie
Svensk förundersökning om mutbrott
Analys
DNB: Därför är det köpläge i Bonava
Låna
Unga har usel koll på lånHälften vet inte vad ett blancolån är
Analys
Analys: Autolivs starka orderbok ger bättre marginaler"Hög lönsamhet och bättre kassaflöde"
Analyser
Flera köprekar bland torsdagens analyser
Börsen
Fortsatt börssuccé för Saudi Aramco
Notering
Debutanterna åt olika håll i premiärhandelnTvå nya bolag handlas på First North
Fonder
Sparekonomen: Nysparandet i miljöfonder 20 gånger större i år
Aktietips
Två heta köptips - och två aktier du kan strunta i
Bostad
Nyproduktion säljs allt närmare inflyttning
Fed
Fed lämnar styrräntan oförändradSpår oförändrad ränta hela nästa år
Fonder
Fondbranschen: Så ska koldioxidavtryck redovisas