Rally i kläd- och skoaktier

Publicerad 2007-11-20 09:26

Kläd- och skoaktier tickade upp i den inledande handeln på onsdagen. På morgonen presenterade Handelns Utredningsinstitut, HUI, försäljningssiffror för mars månad som visade på en kraftig tillväxt på 14,1 procent för kläder och 34,7 procent för skor i

– Kursuppgången är klart motiverad. Alla de bolag som har en större andel av sin försäljning i Sverige har gynnats under mars månad. Statistik över tillväxten visar på en ganska modest utveckling under januari och februari men mars månads tillväxt visar på en tydlig förstärkning, säger Rolf Karp, analytiker på Öhman Fondkommission.

Strax efter klockan 10 var Lindex upp 3,2 procent, RNB 3 procent och Wedins 4,2 procent. Aktieutvecklingen för Kappahl var dock mindre med en uppgång på 0,7 procent, H&M var upp 1,1 procent medan Gant var ned 1,2 procent.

På tisdagen redovisade RNB siffror över marsförsäljningen och den steg med 21,4 procent, vilket enligt Rolf Karp var en indikation på att HUI-siffrorna skulle bli riktigt bra.

– RNB har legat ett par procentenheter över HUI de senaste sju månaderna, nu blev de 6,3 procentenheter så man kunde gissa att de (HUI-siffrorna) skulle bli tvåsiffriga.

(Nyhetsbyrån Direkt)