Ny styrelseordförande i Wedins

Publicerad 2007-11-20 11:10

Ole Oftedal föreslås som ny styrelseordförande i skokedjan Wedins. Han ersätter därmed omstridde Peter Lindgren. Susanne Honk och Per Uebel föreslås som nya styrelseledamöter.

– Jag har valt att avgå som styrelseordförande av två skäl. Det har blivit för mycket fokus på min person i egenskap av styrelseordförande, något som inte gynnar Wedins. Dessutom vill jag hellre lägga tid på att bidra till Wedins turn-around än formalia som tillhör styrelseordföranderollen”, säger Peter Lindgren.

Allt fokus på Peter Lindgren har inte varit bra för Wedins, säger den föreslagna ordföranden Ole Oftedal.
-Sådan här uppmärksamhet som är på person och inte på bolag är inte bra. Det säger han själv också. Vi har pratat en hel del och vi tycker båda att det här är en bra lösning.
-Det finns ingen konflikt i vad vi tycker att man ska göra i bolaget. Utan där är vi helt överens, jag, Peter Lindgren och hela styrelsen.

Ole Oftedal säger att han har tackat ja till jobbet för att Wedins är ett spännande bolag som befinner sig i ett svårt läge.
-Vi har haft väldigt ont om pengar, nu har vi snart ordnat den delen. Vi har förlorat pengar i rörelsen fem år rad. Det är en svår omvandling, och jag tror att jag kan göra nytta i styrelsen, säger han.
-Det har varit lite bråkigt, men nu tror jag att det har lugnat ner sig i och med det här. Alla är överens.

På frågan om det funnits ett tryck på Peter Lindgren att avgå svarar Oftedal:
-Det kan jag inte kommentera, jag sitter inte i nomineringskommittén. De har frågat mig om jag vill bli ordförande, jag har då sagt att det måste ske på vissa villkor och det är att alla är överens.

Ole Oftedal tog plats som ledamot i Wedins styrelse i fjol. Han äger i dag inga aktier i bolaget men tänker köpa efter bolagsstämman, som äger rum på torsdag.
Hur mycket aktier det blir vill han inte säga.
-Det får vi se. Det beror på hur mycket det finns till salu.

(TT)