Sintercast vinnare efter Hyundai-avtal

Publicerad 2007-11-21 09:03

Sintercast CGI-avtal med sydkoreanska Hyundai Motor är i samma storlek som Audi- och Ford-avtalen på över 100.000 enheter per år. Och mycket pekar på att det kan utökas. Börsen skickar upp kursen 7 procent.

Avtalet omfattar motorblock för personbilar, men kommer troligtvis att utvecklas till att även omfatta Hyundais kommersiella fordon. Det skulle innebära ett tillskott på minst 100.000 motorer.

Det uppger Sintercasts VD Steve Dawson för Nyhetsbyrån Direkt efter att bolaget fått en order på processtyrningsutrustning för produktion av kompaktgrafitjärn, CGI av Hyundai.

”Systemet installeras vid bolagets produktionsanläggning för kommersiella fordon men gäller passagerarfordon, därför är potentialen stor att det utökas till att även omfatta den kommersiella produktionen. Jag tror att det skulle kunna innebära åtminstone 100.000 extra enheter per år”, säger Steve Dawson.

Han pekar på att avtalet är bolagets genombrottsorder i Asien och dess tredje storvolymsavtal efter Audi- och Fordavtalen.

Han upprepar även bolagets mål om att nå positivt kassaflöde under 2006.

(Direkt)