Stark försäljning räddar nyemissionen

Publicerad 2007-11-21 09:23

Snöyran i november fick fart på skoförsäljningen, vilket ger draghjälp åt Wedins emission. Försäljningen ökade med över 43 procent och om emissionen blir fulltecknad kan krisen vara över för bolaget.

Skoförsäljningen steg med 39 procent under november månad, hjälpt av snöyran. För Wedins kom snön som en skänk från ovan.

”Vi ökade faktiskt lite mer än branschen som helhet, med 43,6 procent”, säger Roland Nilsson, VD och huvudägare i Wedins.Det skriver Dagens Industri i fredagens upplaga.

Trots den fenomenala ökningen stannade Wedins tredje kvartal, september till november, på en ökning med 5 procent i jämförbara butiker.

”De höga ökningstalen i november i år visar hur extremt dåligt det var den månaden förra året”, säger Roland Nilsson.

Snön kom lägligt för Roland Nilsson, som i dagarna syr ihop en nyemission på 150 miljoner kronor.

”Vi håller just nu med att räkna på prissättningen och då är det ju inte så dumt att det sammanfaller med en bra försäljningsmånad”, säger Roland Nilsson.

Roland Nilsson säger även att han inte känner sig pressad av aktiekursen och att affärsläget börjar bli normalt. Wedins får även hjälp av dollarnedgången då en stor del av inköpen sker i Asien och i dollarrelaterade valutor.

(Direkt)