Aktie Rutger Arnhult har meddelat att han lämnar Castellums styrelse med omedelbar verkan. Det framgår av ett pressmeddelande.

Rutger Arnhults uttåg ur Castellums styrelse innebär att hela hans innehav i bolaget, som motsvarar 5 procent av aktierna, inte längre ses som ”strategiskt” för hans ägarbolag M2 Asset Management.

Det uppger Rutger Arnhult för Nyhetsbyrån Direkt.

”Resterande innehav i Castellum beaktas nu på samma vis som alla övriga finansiella placeringar inom M2, vilket innebär att de löpande omprövas och utvärderas”, uppger Rutger Arnhult.

Vidare uppger han att hans fokus i närtid främst kommer att ligga på rollen som ordförande i M2, där han, tillsammans med den nytillträdde vd:n Jakob Mörndal, kommer att verka för att utveckla verksamheten i bolaget.

Rutger Arnhult är i dag näst största ägare i Castellum med 5,0 procent av aktierna. Han meddelade den 14 december i fjol att han avsåg lämna som vd för Castellum och lämnade posten den 18 januari i år.

I oktober förra året sålde Rutger Arnhult 40 miljoner aktier i Castellum till Akelius Residential Property, som därmed blev ny största ägare i fastighetsbolaget.

Tidigare under måndagen meddelade Castellum att Rutger Arhult lämnar styrelsen med omedelbar verkan.