”Arjo förtjänar ett bättre öde”

Publicerad 2017-12-20 14:07

Aktie Getinge-avknoppade Arjo har en för låg värdering och förtjänar ett bättre öde. Det menar SEB Equities i en inledande analys med köprekommendation och riktkurs 30 kronor, en rekommendation som Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om tidigare på onsdagen.

”Efter avknoppningen från Getinge har Arjos aktier handlats lägre än vår rimlighetsvärdering. Som ett eget bolag menar vi att möjligheterna för en vändning är tämligen goda och vinsttillväxtprofilen jämfört med värderingen ser tilltalande ut”, skriver SEB.

Arjo beskrivs som en premiumaktör på en stabil marknad men har samtidigt brottats med en nedgång i organisk försäljning och marginaler under flera års tid.

”Vi förväntar oss 1,5-2,5 procents organisk tillväxt 2018-2020 med 8-procentig ebitda-tillväxt. Vi tycker att en rabatt om 30 procent relativt sektorkollegor är rimligt givet den historiskt svaga prestationen och osäkerheten hur snabbt tillväxten kan återupprättas, men värderingen erbjuder trots det en uppsida”, fortsätter investmentbanken.

Medicinteknikbolaget självt siktar på att ha en organisk tillväxt om 2-4 procent framöver med en genomsnittlig ebitda-tillväxt på över 10 procent och började handlas på Stockholmsbörsen förra veckan.

Arjo, tidigare känt som affärsområdet Patent & Post Acute Care och innan det Extended Care, tillverkar bland annat produkter och lösningar för patienthantering, medicinska sängar och hygiensystem.