ANOTO: RESULTATET EFTER SKATT BLEV -20 MLN KR 2 KV

2021-08-20 08:43:17

STOCKHOLM (Direkt) Anoto, som tillverkar digitala läspennor, redovisar ett resultat efter skatt på -20 miljoner kronor för det andra kvartalet 2021 (-47).

Rörelseresultatet uppgick under kvartalet till -14 miljoner kronor (-21) och nettoomsättningen blev 11 miljoner kronor (15).

"Vi har börjat se tecken på en ekonomisk återhämtning efter pandemin. Full återhämtning kan dock dröja längre eftersom olika varianter av coronaviruset visat sig vara utmanande", skriver vd Perry Ha i rapporten.

Enligt vd:n ser Anoto en betydande ökning av kundernas efterfrågan. Kyowon, bolagets stora OEM-kund, har fortsatt beställt pennor under föregående år och i år. Kanalkunderna för Livescribe-pennor har börjat lägga större beställningar. Och KAIT, Anotos dotterbolag för utbildning, är på väg att teckna ett stort avtal med en kund.

"Även om det kan ta ett par kvartal innan vi kan monetärisera dessa möjligheter, känner vi att vår verksamhet har vänt situationen till det bättre", skriver han och fortätter:

"Den dåliga nyheten är den globala komponentbristen. Det råder stor global brist på komponenter, särskilt halvledare, vilket skapar produktionsproblem för de flesta tillverkare inklusive oss. Vissa komponenter har blivit dyrare, har längre leveranstider och är i vissa fall inte direkt tillgängliga överhuvudtaget. Vi kämpar dagligen för att köpa komponenter för vår produktion. Hittills har vi haft begränsad framgång och vi förväntar oss att detta problem kommer att fortsätta under de närmaste kvartalen", skriver vd:n.Direkt-SE