Aktie Den brittiska nätmodehandlaren Asos varnar för att inflationen slår mot konsumentefterfrågan och bolaget sänker sina prognoser för räkenskapsåret, som sträcker sig till och med augusti 2022.

Asos räknar nu med en intäktstillväxt på 4-7 procent under räkenskapsåret. Helårets justerade resultat före skatt väntas hamna mellan 20 och 60 miljoner pund.

I januari räknade Asos med en intäktstillväxt under räkenskapsåret på 10-15 procent och ett justerat resultat före skatt om 110-140 miljoner pund.

För det tredje kvartalet (mars-maj) i det brutna räkenskapsåret sjönk intäkterna till 983 miljoner brittiska pund (988).

Försäljningen i Storbritannien steg med 4 procent och i USA ökade försäljningen 15 procent medan EU-försäljningen däremot sjönk 2 procent.

Sedan i slutet av februari har försäljningen emellertid accelererat, uppger Asos.

Vidare har Asos utsett den nuvarande försäljningschefen Jose Antonio Ramos Calamonte till ny vd för bolaget och MTG:s tidigare vd Jørgen Lindemann blir ny styrelseordförande. Jørgen Lindemann har suttit i Asos styrelse sedan den 1 november 2021.