Andrés Rubio utsedd till vd och koncernchef för Intrum

2023-01-18 08:00:00

"Jag är mycket nöjd över att tillkännage att Andrés Rubio har utsetts till vd och koncernchef för Intrum. Med Andrés, som har varit tillförordnad vd och koncernchef sedan augusti 2022, får Intrum en tydlig och stark ledare med både kapacitet och drivkraft att genomföra Intrums transformation på alla nivåer i företaget. Styrelsen har genomfört en grundlig rekryteringsprocess och utvärderat både interna och externa kandidater för rollen och Andrés Rubio har visat sig vara den starkaste kandidaten, baserat på sin kompetens, erfarenhet och ledaregenskaper", säger Magnus Lindquist, styrelseordförande i Intrum.
Andrés Rubio har en bakgrund från flera ledande befattningar (bland annat Cerberus, Apollo Management International och Altamira Asset Management) och valdes till styrelseledamot i Intrum 2019.
"Andrés Rubios djupa förståelse och långa erfarenhet från vår bransch är viktig för att stärka och öka takten på Intrums kommersiella utveckling, vilket är högsta prioritet framöver. Lika viktigt är Andrés ledarstil som ligger väl i linje med Intrums kultur. Styrelsen och Andrés är överens om Intrums strategiska inriktning och hur den kommersiella utvecklingen ska stärkas, vilket vi tror blir avgörande för att nå företagets fulla potential", fortsätter Magnus Lindquist.
"Jag är stolt och glad över att ta mig an rollen som vd och koncernchef för Intrum. Det är ett globalt ledande företag med en stark operativ plattform, högkvalitativa kunder och partners och, viktigast av allt - mycket kompetenta och engagerade medarbetare i hela organisationen. Tillsammans med teamet kommer jag att öka utvecklingstakten och genomföra en genomgripande plan för att bygga ett långsiktigt konkurrenskraftigt Intrum. Jag ser fram emot att presentera denna vision och plan inom en snar framtid", säger Andrés Rubio.
För ytterligare information, vänligen kontakta:
Magnus Lindquist, Chairman of the Board
+46 (0)733 16 09 63
Anna Fall, Chief Brand & Communications Officer
+46 (0)709 96 98 21
anna.fall@intrum.com

Cision