Andreas Engdahl ny ordinarie CFO för Coor

2022-10-24 08:00:00

Andreas Engdahl är idag VP Group Finance på Coor och har arbetat inom bolaget sedan 2003. Andreas har fungerat som tillförordnad CFO och IR-direktör sedan 1 augusti då Klas Elmberg lämnade rollen för ett nytt arbete utanför Coor.

- Jag är mycket glad över att Andreas har tackat ja till rollen som CFO och IR-direktör. Han har en bred erfarenhet från Coor, lång finansiell erfarenhet och kommer att bidra starkt till vår fortsatta utveckling. Coor har anlitat externt stöd och genomfört en gedigen rekryteringsprocess. Att vi gör en intern rekrytering visar än en gång på den bredd av ledarskap och väl fungerande processer för successionsplanering vi har inom Coor, säger AnnaCarin Grandin, vd och koncernchef på Coor.

För mer information, pressbilder mm, besök www.coor.com/sv eller kontakta:

AnnaCarin Grandin, Vd och koncernchef, Coor

+46 10 559 57 70

annacarin.grandin@coor.com

Magdalena Öhrn, Kommunikationsdirektör, Coor

+46 10 559 55 19

magdalena.ohrn@coor.com

Som ledande facility management-leverantör, främst inriktad mot integrerade och komplexa helhetsuppdrag (IFM), är Coor med och skapar Nordens bästa arbetsmiljöer - smarta, hållbara och fulla av glädje. Coor erbjuder specialistkompetens inom arbetsplatsservice, fastighetsservice och strategiska rådgivningstjänster. Vi skapar värde genom att utföra, leda och effektivisera kundernas serviceverksamheter, så att våra kunder kan fokusera på vad de gör bäst.

Bland Coors kunder finns ett stort antal större och mindre företag och offentliga verksamheter i Norden, bland annat ABB, Aibel, DNV-GL, DSB, danska Byggnadsstyrelsen, Ericsson, Equinor, ICA, Karolinska Universitetssjukhuset i Solna, PKA (Danska Polisen, Kriminalvården och Åklagarmyndigheten), Postnord, Saab, Sandvik, SAS, Skanska,Telia Company, Vasakronan och Volvo Cars.

Coors verksamhet startade 1998 och är sedan 2015 noterat på Nasdaq Stockholmsbörsen. Coor tar ansvar för den verksamhet som bedrivs i förhållande till kunder, medarbetare och ägare, men också för hur den påverkar samhället och miljön i ett bredare perspektiv. Läs mer på www.coor.com/sv

Cision