Analytikernas nya syn på oljeaktierna

Publicerad 2017-01-05 08:39

Aktier Under torsdagsmorgonen har flera oljebolag fått ändrade rekommendationer av analyshusen.

Bland annat har Macquarie tittat närmare på europeiska oljebolag. Den australiensiska investmentbanken pekar ut Enquest och Africa Oil som två europeiska favoriter inom oljesektorn, bolag med prospektering och produktion, under innevarande första halvår. Det skriver Bloomberg News på torsdagsmorgonen.

Africa Oil har en långsiktiga uppsida när utvecklingen av det kenyanska South Lokichar-området tar fart medan Enquest är ett val för den som tror på stigande oljepriser samt ett bolag med lågriskprojekt, skriver Bloomberg.

Macquarie sänker samtidigt sin rekommendation för Lundin Petroleum till underperform från neutral.

Även Deutsche Bank har tittat närmare på oljebolagen. Bland annat har man sänkt sin rekommendation för Africa Oil till behåll från köp. Riktkursen höjs dock till 19 från 14,50 kr.

Deutsche Bank sänker också sin rekommendation för Lundin Petroleum till sälj från behåll. Riktkursen höjs till 184 från 182 kr.

”Vi medger att Lundin regelbundet har bevisat sin förmåga att överträffa analytikernas förväntningar, men anser att aktiekursen har stigit för mycket ovanför vår värdering i nuläget”, skriver Deutsche Bank.