Analytikernas nya råd

Publicerad 2014-12-10 09:17

Aktier Höjda riktkurser och rekommendationer är ett genomgående tema i veckans uppdateringar från analyshusen.

Pareto Securities inleder bevakning av hälsokostföretaget Midsona med en köprekommendation och riktkursen 39 kronor på sex månaders sikt. Det framgår av en analys daterad den 8 december. 

”Värderingen blir stadigt lägre i denna kassaflödesrika verksamhet. Ett förvärv bör vänta runt hörnet, även om det inte reflekteras i kursnivån, och en lovande risk/reward-kalkyl gör att vi nu menar att det är ett bra tillfälle att köpa aktien”, skriver Paretos analytiker.

Midsona verkar på en högt fragmenterad marknad och under 2015 väntar investmentbanken att värdeskapande förvärv ska kunna genomföras. 

Bolaget har tidigare brottats med en svag balansräkning. Det finansiella manöverutrymmet bedöms dock ha ökat på senare tid och nu ska det alltså finnas utrymme för företagsköp, menar Pareto.

Vidare väntas kostnader för marknadsföring och administration inte öka i takt med tillväxten, varför en multipelexpansion kan stå för dörren, resonerar Paretos analytiker.

Danske Bank Markets sänker sin rekommendation för Tieto till behåll från tidigare köp. Det framgår av ett marknadsbrev. 

Anledningen till rekommendationssänkningen är att Tieto-aktien har haft en stark utveckling. Måndagens nyhet att Apax köper norska konkurrenten Evry – något som det spekulerats i att Tieto också ville göra – bekräftar att Tieto fortfarande ska ses som ett så kallat låg skuld- och hög utdelningscase.

”Men vi ser Tieto som näst intill fullvärderad, utan uppenbara triggers framöver”, skriver Danske vars estimat för 2014-15 är oförändrade.

Erik Penser Bank höjer riktkursen för Betsson till 295 kronor från tidigare 285 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en uppdatering från banken. 

Erik Penser Bank höjer riktkursen för Unibet till 490 kronor från tidigare 450 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en uppdatering från banken. 

Swedbank höjer sin rekommendation för Ericsson till köp från tidigare neutral. Det skriver Bloomberg First Word. 

Swedbank sänker sin rekommendation för Hexpol till neutral från tidigare köp. Det skriver Bloomberg First Word.

DNB Markets höjer riktkursen för H&M till 280 kronor från tidigare 260 kronor. Rekommendationen sälj upprepas. Det skriver Reuters.