Analyser Det fjärde kvartalet för Trelleborg var starkt med goda marginaler och organisk tillväxt, samtidigt som utsikterna ser ljusa ut. Det framgår av flera analyser på torsdagen.

”Liksom många industriföretag förvånade Trelleborg positivt på marginalen, men den organiska tillväxten var också något bättre än vi hade förväntat oss”, skriver Kepler Cheuvreux som skruvat upp riktkursen för Trelleborg till 230 kr (206) med upprepad köprekommendation.

Kepler Cheuvreux höjer sina prognoser för industrikoncernen med i genomsnitt 4,8 procent för åren 2021-2023.

Nordea Markets, som på morgonen höjt riktkursen till 235 kr (220) med upprepad köprekommendation, höjer prognoserna för Trelleborgs justerade resultat per aktie med 3-5 procent för 2021-2022 mot bakgrund av en positivare syn på affärsområdet Wheel Systems där en marknadsåterhämtning ser ut att ske.

Pareto Securities noterar också att industrikoncernens rapport var åt det bättre hållet, med stark marginal och positiva utsikter.

Däremot pekar analyshuset på att kvartalet präglats av ett antal högmarginalsprojekt, vilket leder till en minskad potential för marginalen för 2021.

Med ett något dämpat vinstmomentum samt begränsad uppsidopotential vad gäller värderingen upprepar Pareto behållrekommendation, men skruvar samtidigt upp riktkursen till 200 kr (165).

I den inledande handeln på torsdagen var Trelleborg-aktien upp nästan 3 procent och bytte händer till omkring 206 kr.