Analyser Electrolux aktie fortsatte upp efter rapporten för det tredje kvartalet och nu det kan vara dags för en paus. Även om det finns möjlighet för fortsatt stigande lönsamhet de kommande kvartalen så är mycket redan inprisat i aktiekursen.

Det menar ett antal analyshus och som Nyhetsbyrån Direkt har rapporterat om på måndagsmorgonen har Electrolux nu fått ett antal sänkta rekommendationer.

”Med en uppgång på 14 procent i aktiekursen under oktober, tror vi att marknaden har ryckts med lite väl mycket i Electrolux”, skriver DNB Markets i en analys och får medhåll av Pareto och Kepler Cheuvreux.

De tre analyshusen menar samtidigt att de kommande kvartalen ser förhållandevis ljusa ut för bolagets intjäningsförmåga och lyfter bland annat fram bolagets effektivitetsförbättringar och att konjunkturcykeln talar för bolaget.

I rapporten visade Latinamerika samt Europa en positiv utveckling, medan Nordamerika och Professionella produkter avvek på nedsidan i förhållande till analytikernas förväntningar. DNB konstaterar även om den kommande avknoppningen av divisionen ser attraktiv ut, så gör volatiliteten i Professionella produkter det svårt att motivera en premiumvärdering jämfört med branschkollegorna.

Måndagen rekommendations- och riktkursändringar:

* Pareto konstaterat att aktien har passerat analyshusets tidigare riktkurs och sänker därför rekommendationen till behåll från tidigare köp.

* Kepler Cheuvreux ser vissa varningstecken inför det kommande kvartalet och tror att mycket av uppsidan redan är inprisad, och sänker rekommendationen till behåll från köp.

* Även Handelsbanken har sänkt rekommendationen till behåll från köp och justerat riktkursen till 270 kr (280)

* DNB Markets hade sedan tidigare rekommendationen behåll och sänker till sälj med bibehållen riktkurs på 235 kr.

Efter fredagsmorgonens kvartalsrapport steg Electrolux aktie 6,2 procent till 266,20 kr. På måndagen placerade sig aktien i bottenskiktet av OMXS30 med en nedgång på omkring 3 procent till 258 kr under den första timmens handel. Hittills i år är aktien upp 38 procent.