Analys Att det amerikanska sport merchandise-bolaget Fanatics skulle vara intresserat av att förvärva Betsson ter sig ganska logiskt givet att Betsson ska ge sig in i B2B-segmentet i USA. En potentiell affär kan även få konsekvenser för Kambi. Det uppger Paretos analytiker Marlon Värnik till Nyhetsbyrån Direkt.

Bakgrunden är att amerikanska medier rapporterat om att Fanatics befinner i slutfasen av att genomföra ett förvärv. Bland omnämnda förvärvskandidater finns Betsson och amerikanska Rush Street Interactive.

Uppköpsspekulationerna har fått aktien i Betsson att lyfta märkbart under torsdagsförmiddagen.

”Fanatics är nya inom sportbetting och de ska ju in på sportbettingsidan i USA här framöver så på så sätt vore ett förvärv av Betsson logiskt”, uppger Marlon Värnik som påpekar att Betsson har teknologin med sig.

Att Fanatics skulle vara intresserade av Rush Street är heller inte helt omöjligt, enligt analytikern.

”Rush Street har ju en stark marknadsnärvaro i USA i dagsläget och är redan i dag verksamma inom flera delstater”.

Analytikern framhåller även att man behöver ha med sig kopplingen till Kambi i det hela, som i dagsläget levererar odds till Rush Street.

”Sedan kan nämnas att Fanatics har ansökt för mobilsportbettinglicens i New York med Kambi som oddsleverantör. Om man nu skulle köpa Betsson är ju sannolikheten lägre att man kommer gå med Kambi som oddsleverantör i USA-expansionen på längre sikt”, upplyser Marlon Värnik om.

Hur pass sannolika är dessa rykten skulle du säga?

”Medierykten är alltid rykten, och det händer ju mycket i sektorn med en del konsolideringar. Men det finns logik för ett förvärv”, säger analytikern.