Aktie För tredje månaden i rad hade SAS mer än 1 miljon passagerare i september, vilket är en stor ökning jämfört med förra året men en mindre ökning jämfört med förra månaden än väntat, menar Sydbanks analyschef Jacob Pedersen i kommentarer som danska Marketwire tagit del av.

Passagerarsiffrorna för september är nedslående, med en passagerartrafikintäkt bara blygsamma 5 procent högre än i augusti, skriver Sydbank.

”Vi ser en trafikåterhämtning som släpar sig fram. Det går väldigt långsamt”, sade Jacob Pedersen till MarketWire.

Månadsintäkterna för september var 1,2 miljarder kronor, vilket är lägre än de 1,5 miljarder kronor som Sydbank hade spått inför månadsstatistiken.

Trots nedslående siffror noterar Jacob Pedersen ändå en positiv trend.

”Aktiviteten i sökningar efter resor börjar gradvis närma sig normalitet och bolaget har tagit ett steg framåt efter att ha öppnat för resor till USA igen från november. I både Danmark och Norge är sökningarna nu bara cirka 5-15 procent under normala nivåer, medan de i Sverige fortfarande är cirka 20 procent lägre”, sade han.

Därmed finns det mycket som tyder på att trafikåterhämtningen kommer förstärkas under de kommande månaderna, särskilt fram emot slutet av året, menar Sydbank-analyschefen.

Jacob Pedersen betonar dock att det är långt kvar till nivåerna innan pandemin.

SAS aktie steg 1,5 procent till 1:90 kronor på torsdagseftermiddagen.