Aktie Onsdagens förvärv som Sinch gjorde av Messagemedia mottogs positivt av marknaden och flera ur analytikerkåren har dragit upp sina riktkurser för Sinch-aktien.

”Förvärvet av Messagemedia ger Sinch tillgång till det snabbt växande och lukrativa små och medelstora (SMB)-segmentet via en online-självregistrering och lättanvänd plattform”, skriver Nordea i en analys.

SEB kallar förvärvet ”attraktivt” och menar att det adderar ytterligare en bit i ett komplext pussel, som är långt ifrån färdigt.

”Vi hävdar att man måste ta hänsyn till logiken i affären – nämligen att synergierna fungerar åt båda håll”, skriver SEB och hänvisar till att Messagemedia med Sinch som ägare kommer in i ett större sammanhang med en stark internationell närvaro. Sinch får i sin tur möjlighet att sikta in sig på små och medelstora företag mer aktivt och kraftfullt, enligt SEB.

Nordea tar upp att Messagemedias ledningsgrupp har gjort nio förvärv och banken tror att Messagemedia kommer att bli Sinchs verktyg för mindre SMB-orienterade tilläggsförvärv, så kallade bolt-on.

Messagemedias tidigare organiska tillväxttakt på 22 procent kan öka när USA blir en större andel av intäkterna och när Messagemedia utnyttjar Sinchs globala närvaro, menar Nordea.

”Förvärvet tillför 18 procent till justerad ebitda för 2022 och medan förvärvet var ovanligt dyrt jämfört med tidigare affärer, tror vi att det tar Sinch ett steg närmare att bli nummer 1 eller nr 2 på den globala marknaden”, skriver Nordea.

DNB Markets ser emellertid begränsade synergier i affären, men lyfter fram att den ger stöd åt Sinchs mål om att bli en global ledare i CPaaS-marknaden (kommunikationsplattform som en tjänst).

Nordea såväl som SEB drar upp sina riktkurser för Sinch och upprepar sina köprekommendationer. Nordea höjer till 2.050 kronor (1.950) och SEB höjer till 2.200 kronor (1.920).

DNB Markets upprepar sin köprekommendation och riktkursen 1.900 kronor för Sinch.

Samtliga riktkursförändringar har tidigare på torsdagen rapporterats av Nyhetsbyrån Direkt.

Vid 10.50-tiden hade Sinch stigit 1,2 procent till 1.605 kronor, efter onsdagens kursuppgång på 5,6 procent.