Aktie Beskedet att Kambi får utbetalningar för uppsagt avtal och betalningar under en övergångsperiod från Penn är nettopositivt för bolaget, enligt en analytiker som Nyhetsbyrån Direkt talat med efter onsdagens besked.

Avtalet med Penn omfattar löpande intäktsdelning under övergångsperioden för online- och retail-sportbettingtjänster.

Kambi får också en engångsbetalning på 12,5 miljoner dollar för ett tidigt avslut av samarbetet samt 15 miljoner dollar för överföringstjänster.

”Vi hade räknat med att Penn lämnar helt och hållet under tredje kvartalet 2023 och ingen break up-fee eller någon form av kompensation så vi ser det som nettopositivt”, säger Georg Attling, analytiker vid Pareto, till Nyhetsbyrån Direkt.

Han framhåller avgifter för uppsagt avtal och övergångstjänster och retail-delen som fortsätter in i 2024 som positivt och som kommer att läggas till estimaten för Kambi.

När vi väl är framme i tredje kvartalet 2023 tror han att Penn väljer samma väg som Draftkings gjorde när de förvärvade SBTech.

”Jag tror de gör som Draftkings att de sjösätter lösningen de utvecklat från the Score under tredje kvartalet 2023 även om den inte är helt perfekt. Jag hade inte suttit och hoppats på ytterligare förlängning av online-transition för Kambi”, säger han.

Pareto har en behåll-rekommendation för Kambi, med riktkurs 160 kronor.