Placera Just nu är det läge för bottenfiske i Kina eftersom värderingarna kommit ner, menar HSBC:s Herald van der Linde i en intervju med CNBC.

Hårdare regleringar och fastighetskris är ett par av orsakerna till att Kina ratats av investerare i år. Den kinesiska aktiemarknaden har också halkat efter övriga världen. CSI 300-indexet, som består av 300 aktier listade på Shanghai- och Shenzhenbörserna, är ner 6 procent sedan årsskiftet. I Hongkong står Hangseng 5,9 procent lägre.

Men van der Linde menar att det nu är läge att bottenfiska i Kina för det går att göra fynd.

– Vi anser faktiskt att investerare bör köpa kinesiska aktier just nu. Bra aktier har kastats ut som barnet med badvattnet och många handlas nu till låga multiplar, säger Herald van der Linde till CNBC.

HSBC:s rekommendation för kinesiska aktier är just nu ”övervikt” och jämför man med till exempel USA och Indien så är den kinesiska marknaden relativt billig.

– De flesta har en rejäl undervikt mot Kina så jag tror att det finns möjligheter att fynda rimligt värderade aktier. Det är en marknad som folk bör titta på, säger van der Linder.

Men det är inte bara Kina som är attraktivt I regionen. Även andra marknader i Sydostasien ser “ganska bra ut” efter att pandemin lugnat ner sig något.

– Många har flytt dessa marknader och inte velat ha någon exponering. Men det innebär också att det nu finns investerare därute som kan öka i Kina och ASEAN-länderna. Värderingarna är låga – det är dit du ska gå, avslutade HSBC:s Herald van der Linder.