Analytikernas favoriter

Publicerad 2012-08-23 09:57

Aktierekar Rykande färska rekommendationer från analyshus pekar ut flera aktier med potential.

Nyhetsbyrån Direkt rapporterar på torsdagsmorgonen att flera analyshus uppdaterar sina aktierekommendationer.

Investmentbanken Pareto Öhman justerar ned riktkursen på oljebolaget Africa Oil till 92 kr från 100 kr. Däremot upprepas rekommendationen köp.

Aktien fick fart uppåt efter att ha uppdaterat sin reservuppskattning för tillgångar i Kenya och Etiopien. Även om den uppskattade prospekteringsresurserna var så mycket som 22,6 miljoner fat brutto, eller 9,3 netto för Africa Oil, hade Pareto Öhman räknat med ännu mer.

JP Morgan ser potential i telekombolaget Ericsson. Finansjätten pekar på att operatörernas investeringar kommer öka med 26 procent under andra halvåret, jämfört med första, vilket ger uppsida för Ericsson.

”Om trenden som vi ser i våra exempel är omfattande, finns det en uppsidepotential till estimaten för Ericsson andra halvåret 2012”, skriver JP Morgan och sätter rekommendationen övervikt med en riktkurs på 90 kr.

SEB sänker riktkursen för klädbolaget New Wave till 30 kr från tidigare 32,50, samtidigt som köprådet för aktien upprepas.

HSBC höjer riktkursen på verkstadsbolaget SKF med 5 kr till 170 kr med rekommendationen övervikt. Det framgår av ett morgonbrev. 

Samma analyshus höjer riktkursen för låsbolaget Assa Abloy från 220 kr till 240 kr. Rekommendationen är fortsatt övervikt.